2015 New York

Camera gepoetst, batterijen vol, geheugenkaartjes leeg, lenzen schoon, alles in de fototas en op naar New York voor een fotoreis met fotograaf Mischa de Munck en 10 enthousiaste collegafotografen!
Na een voorspoedige vliegreis en een tijdverschil van 6 uur komen we aan in Hotel Pod51 in New York. Om de jetlag te verdrijven lopen we, na een kleine opfrissing, even naar het Rockefeller Center en Time Square, allebei maar een paar minuutjes lopen!
Maar om 21.00 uur (3:00 uur Nederlandse tijd) vallen de luikjes toch wel dicht!

Time Square
Time Square

Dag 2

Vanmorgen vroeg uit de veren! 6 uur verzamelen in de lobby. Geen probleem hoor, want door de jetlag waren we al vroeg (3 uur) wakker!
Helaas begint de dag met regen, maar dat mag de pret niet drukken: wij gaan naar Brooklyn Park, vanwaar we een mooi uitzicht hebben op Manhattan met z’n vele wolkenkrabbers. Een beetje jammer van de regen en de grauwe lucht, maar we vermaken ons goed met onze camera’s, diafragma’s en sluitertijden!

Ik kom er maar niet aan toe om dit reisverslag bij te werken, hoe druk kan je zijn in je vakantie ?. Enfin ik was gebleven bij zondagmorgen Brooklyn park! Het is ondertussen gestopt met zachtjes regenen en we ondernemen een poging om droog over de Brooklyn Bridge te lopen maar droog blijft het niet! Er zijn dus ook niet zoveel foto’s gemaakt van de brug. We komen nog wel terug deze week!
Na in Manhattan ons eerste Starbucks-ontbijtje genuttigd te hebben en we weer opgedroogd en opgewarmd zijn pakken we de Metro naar Chelsea Market. Een grote indoor foodhal, een paradijs voor lekkerbekken. Nou je begrijpt, daar heb ik me wel vermaakt!
Van Chelsea Market gaan we naar The High Line, een oude verhoogde spoorlijn, omgebouwd tot een stadspark, waarin bewoners en toeristen door elkaar recreëren. Wat een heerlijk park! Eigenlijk hebben we te weinig tijd om daar op ons gemaakte van te genieten! Misschien een tip voor onze “vrije dag”!
Op de wandeling naar onze volgende doel: de MET (het Metropolitan Museum of art) komen staan we ineens voor B&H, een grote internationale fotowinkel en dus een eldorado voor fotografen!! Daar kunnen we natuurlijk niet omheen en we wijzigen ons plan. “Even” gesnuffeld en voor sommigen even wat gekocht (voornamelijk geheugenkaartjes!) en daarna hadden we niet meer genoeg tijd voor de MET, dus lekker een wandeling door Central Park gemaakt. Daar Strawberry Lane bezocht en meegenoten met bruidspaar fotografen, bellenblazers, dansers, muziek, herfsttinten ed. Dat was een lekker relaxte afsluiting van de dag.

Dag 3

Natuurlijk weer vroeg wakker ….. nu toch maar lekker even blijven liggen, wat het wordt weer een volle dag!
De eerste stop is Grand Central Station, een wirwar van treinen, metro’s, winkels en veel mensen! Hier hebben we in de grote hal geoefend met lange sluitertijden: best geconcentreerd bezig zijn om bewegende, maar ook stilstaande mensen in beeld te brengen:

Mischa heeft me ook nog geholpen met m’n Tilt&Shift lens. Dat is een lens waar je 2 dingen mee kunt bereiken: (hoge) gebouwen rechtop fotograferen (zonder perspectiefafwijking) en ten tweede kan je de scherpte op een bepaalde plaats vastleggen. Met dat laatste heb ik geprobeerd het “kleine mannetjes-effect” te bereiken: in het midden een streep scherp en daarboven en onder onscherp: (beide foto’s vanaf dezelfde hoogte genomen)

Leuk om dit te leren en heel leuk om te doen: ga ik zeker verder mee oefenen!!

Nog heel veel moois gezien in Grand Central Station:

Na een enorm stuk New Yorkse Cheesecake (die we gelukkig gedeeld hebben!) gaan we op weg naar The New York Public Library. Jammer dat daar de grote (fotogenieke) zaal wegens verbouwing gesloten is, maar er was wel een interessante expositie in het kader van 175 years of photosharing: The Public Eye, dat hebben we ook maar even vastgelegd:

Met m'n roommate Carine in the Public Eye #publiceyeNYPL
Met m’n roommate Carine in the Public Eye #publiceyeNYPL

Hierna hebben we nog een bezoekje gebracht aan het Guggenheim Museum, eigenlijk alleen maar de buitenkant en vanuit/in de museumshop gefotografeerd:

Nog even bij de MET (The Metropolitan Museum of Art) langs gelopen, maar wij vonden het jammer om naar binnen te gaan, niet helemaal onze smaak en ’t was zulk lekker weer: wij zijn via Central Park en 5th Avenue gelopen naar The Empire State Building. Dat was een beste tippel: van de 89th naar de 34th street! Maar we kwamen precies op de afgesproken tijd aan.

Tja en dan Empire State Building …! Gelukkig maar een uurtje in de rij hoeven wachten, maar het uitzicht is het waard:

Moet ik hier nog iets aan toe voegen?

Op de terugweg nog even Time Square aan gedaan, daar valt altijd iets te beleven, een jarig jongetje, een politieagent die wel even op de foto wil met m’n roommate, en diezelfde roommate die haar zoveelste bruidspaar op de foto zette!! En ook nog even langs de ijsbaan op Rockefeller Plaza gelopen ….

 

Dag 4

We hebben een “vrije dag” vandaag! Toch besluiten we op tijd op te staan en hem ten volle te kunnen benutten! We gaan een Citybustrip maken, we pakken de downtown tour en daarbij plannen we een sightseeing cruise met de Hornblower cruise. Laten we bij het begin beginnen: na een eerste uitdaging (creditkaart kwijt, blokkeren, zorgen dat ik geld krijg) pakken we op Time Square de bus, waar we op een zeer informatieve, maar ook zeer onderhoudende manier over de City en haar inwoners heel veel weetjes te horen krijgen. We nemen een breek in Greenwich Village, een gezellige wijk in Manhattan, trendy en toeristisch! In het park (Washington Square Park) werd een professionele fotoshoot genomen …. wat een mensen, model, visagist, kapper, iemand om de kleding echt te trekken, fotograaf, iemand die de mensen van de fotograaf wisselt, meerdere mensen met reflectieschermen, iemand, die de blaadjes weg veegt, mensen achter de computer .. en nog veel meer! Wel heel leuk om te zien!

Nadat het hele circus vertrokken was hebben we lekker een beker koffie opgehaald en die lekker genuttigd op een bankje in het park, tussen de nanny’s met hun oppaskindjes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!