2017 IJsland

06-10-2017 bijna klaar …

camera ✓
lenzen ✓
batterijen ✓
geheugenkaarten ✓
filters ✓
opladers ✓
en nog veel meer …..
Ik ben weer klaar voor een nieuw avontuur: een fotoreis naar IJsland!

En ik ga jullie natuurlijk op de hoogte houden!

07-10-2017 reisdag

6:00 uur wekker
7:30 uur richting Limmen, gelukkig weinig verkeer op de weg, dus na 2 1/2 uur kon ik aan de koffie in huize Breeuwer.
10:30 uur richting Schiphol, inchecken, en door de security. En ja hoor, volledige controle: zorgvuldig gefouilleerd en tas volledig uitgepakt! Enfin … alles weer ingepakt en lekker aan de koffie bij … Starbucks natuurlijk!

Met regen de lucht in, boven de wolken lekker in het zonnetje en op Keflafik weer in de regen geland! 
Peter (FotoClass) stond al met de busjes klaar en toen op weg naar Hotel Anna, een ritje van 2 1/2 uur! Zo al veel van IJsland gezien, maar ook heel veel kodakmomentjes gemist! Hotel Anna lijkt wat Engels, maar prima! lekker gegeten en nu zit ik in een heerlijk bed dit reisverslagje te maken!

Morgen gaan we om 8:30 op pad! Ik ben benieuwd wat ons dan te wachten staat!

O ja … vannacht hoeven we volgens de voorspellingen nog niet op het Noorderlicht te rekenen: dat wordt dus ws een rustig nachtje!

08-10-2017 een dag voor toeristische hoogtepunten

Vandaag hebben we vooral veel Chinese toeristen gezien. Ja, die komen ook naar IJsland! Maar ja, ook wij willen deze IJslandse hoogtepunten zien en vastleggen! (En het was mooi!!)
Allereerst de Strokkur, de enige nog regelmatig werkende geyser. Het koste wat moeite, maar vooral de blauwe bal aan het begin van de uitbarsting vastleggen was een hele uitdaging! Niet perfect, maar toch aardig gelukt!
De tweede rit was naar de grote waterval, de Gulfoss. Leuk om te doen, vooral al die toeristen er omheen (jawel, Chinezen) maakten het wel heel leuk! Ook nog een paar foto’s met lange sluitertijd gemaakt.
En als laatste Ƥinglirvel, een kloof ontstaan door verschuiving van tectonische platen, de Eurazietische en Noordamerikaanse. Een beetje onduidelijk misschien, maar de foto’s spreken voor zich (hoop ik!)

09-10-2017 dag 3 al weer

Even een kort berichtje, morgen misschien meer ….

Wel een paar foto’s natuurlijk:

10-10-2017 een natte dag

Zo we weten nog wat regen is … we hebben vandaag heel wat buien over ons heen gekregen! Gelukkig was het tussen de buien door droog!
De dag begon met een bezoekje aan de bekende waterval Skógafoss (apple reclame en videoclip van Justin Bieber). Wat was het ook daar nat: bij alle foto’s druppels op de lens … misschien gaan we vrijdag nog een keer terug. Hopelijk dan met droog weer!
Door heel afwisselend landschap gereden naar Vik, waar het water hoog opspatte tegen de rotsen. Heel spectaculair!
Na een bezoekje aan de mosvelden was het de bedoeling om door te rijden naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón, maar ook toen was het zo nat dat we maar besloten rechtstreeks naar het hotel te rijden. Hotel Skaftafell ligt aan de voet van de gletsjer Skaftafell, die vandaag slecht zichtbaar was!
Tijdens het diner vanavond een stroomstoring van ruim een uur meegemaakt. Onze kippetjes werden dus maar bij het tankstation aan de overkant van de weg klaargemaakt, want daar was gas! Complimenten aan de kok dat hij zo’n lekker diner voor ons gemaakt heeft, ondanks de stroomstoring!

11-10-2017 wat een bijzondere dag

Het was genieten! 
Het was droog en een beetje fris, maar dik ingepakt trotseerden we de kou. Het Jökulsárlón (ijsbergenmeer) was zo bijzonder …

Kijk maar, de foto’s spreken voor zich! En als je er nog meer wilt zien … ik heb er nog genoeg!

12-10-2017 een dag vol cadeautjes

5:30 uur, na een wakkere nacht, wordt er op de deur geklopt: naar buiten jongens! Noorderlicht!  Nou dat is niet tegen dovemansoren gezegd, snel warme kleren aan en camera’s mee! Helaas met het blote oog weinig groen te zien in de lucht, wel wat vage witte strepen. Maar toch, na wat instellingen uitproberen verschijnen de eerste groene flarden op de cameraschermpjes!

Ons eerste Noorderlicht! Misschien krijgen we vanavond of morgen nog een kans!
Na wat koffie om weer warm te worden en een lekker ontbijtje zijn we gestart met onze eerste (klim)wandeling. Naar de Svartifoss.

Na een snelle koffiestop op naar de volgende: een korte wandeling naar de rand van gletsjer Svínafellsjökull.
Wat overweldigend! Zie de plaatjes:

De laatste wandeling vanaf het hotel naar de andere kant van de gletsjer Svínafellsjökull (die vlak achter het hotel ligt)
Wat een ervaring om ze dicht bij de gletsjer te kunnen komen:

en als toetje …

Al met al weer een topdag!

13-10-2017 nog een laatste volle dag

en … als allergrootste cadeau aan het eind van deze fotoreis, zijn we vanavond getrakteerd op een bijna exploderend Noorderlicht! Zo bijzonder!
Foto’s heb ik er dit keer niet van gemaakt, maar het staat vast genageld in m’n hoofd! ?

error: Content is protected !!