2018 Andalusië

Dag 1
Ga ik nu een blog schrijven over deze vakantie of doe ik het niet??
‘k Was het eigenlijk niet van plan, maar ik krijg toch de kriebels: misschien krijg ik er spijt van als ik het niet doe. Dus toch maar een kort overzicht van onze reis door Andalusië!
Onze reis is een fly&drive, georganiseerd door Tejeda Travel, en we (Lia en mijn persoontje) gaan 3 weken lang toeren door Andalusië!

De eerste dagen zitten er al weer op: woensdag vertrokken we om 6:30 uur uit Axel om met de trein van Sint-Niklaas naar Brussels Airport en vandaar naar Malaga te vliegen. Na een voorspoedige reis hadden we ook al heel snel onze knaloranje Citroen C3 en om 16:00 uur waren we ingecheckt in hotel Infante in Antequera, onze eerste stop van de reis.
Daar hebben we veel gezien en gedaan: stadswandelingen, tripjes op de hop-on-hop-of bus, wandeling door een nationaal park (El Torcal) en niet te vergeten heerlijk gegeten en gedronken!

Dag 2, dagje Cordoba:

Dag 3
Vanmorgen de eerste regendruppels gezien (en gevoeld!) Gelukkig maar een klein beetje, want we wilden nog een bezoekje brengen aan het Alcazar de los Reyes Christianos, een gebouw uit de 13e eeuw, gebouwd door de Christelijke veroveraars ter vervanging van  een Moors alcazar. Jarenlang was het het hoofdkwartier van de inquisitie en in de 19e eeuw werd het een gevangenis. Tegenwoordig zijn er prachtige tuinen met een kleurrijke bloemenpracht.

Daarna hebben we wat moeite gehad om via de juiste weg Cordoba te verlaten (kaart te vaak gedraaid?), maar uiteindelijk op de juiste weg naar Sevilla terecht gekomen.
Op een tussenstop de ruïnes van de Medina Azahara bezocht. Dit zijn ruïnes van een 10e eeuwse paleisstad. Leuk om door te lopen, al was het wel erg warm!

Het laatste stukje op weg naar Sevilla hebben we nog wel een foutje gemaakt, maar ondertussen zijn we ervaren kaartlezers geworden, zodat we zonder al te veel moeite hotel Monte Trinana vonden.
Vanavond  langs de Guadalouivir rivier op een terrasje de eerste enorme onweersbui over onze parasols gekregen hebben. De parasols die de obers in allerijl gereorganiseerd hebben. Het was een hele consternatie, maar wij hebben droog en lekker gegeten (en gedronken natuurlijk!)

Dag 4

 

 

error: Content is protected !!