Shimonoseki …. onze laatste volle dag in Japan!

Na een voedzaam hotelontbijt, (half Japans/half Westers) vertrokken we voor een treinreis van anderhalf uur naar Shimonoseki, de laatste stop voordat we weer naar Nederland vliegen. Wel fijn dat we onze koffers niet mee hoefden slepen (we leven al 4 dagen uit onze dagrugzak!), in deze treinen is echt geen ruimte voor onze grote koffers!
Lekker op tijd aangekomen in Washington Hotel Plaza, waar we onze dagbagage achterlieten bij de koffers, die ook alweer in hotel stonden. En wij op pad! Eerst maar eens aan de koffie, die vers voor ons gezet werd!

Toen op weg naar de vismarkt, wel heel anders als de vismarkt van Tokyo. Deze vismarkt staat in het teken van de kogelvis, een zeer dodelijke vis, tenzij hij op de juiste manier bereid wordt. Er zijn hiervoor ook speciaal opgeleide koks voor, die als enige deze vis mogen bereiden.

Shimonoseki is de meest zuidwestelijke stad op Honshu, het hoofdeiland van Japan. De stad ligt tegenover de stad Kitakyushu op Kyushu. De beide steden hebben verbindingen via tunnels, een veerponten de Kanonbrug. De Kanonbrug hebben we gezien, zowel in de mist als later helder en ook nog vanaf de Kaikyo Yume Tower. En door de tunnel zijn we naar Kyushu gelopen en met de veerpont weer terug naar Honshu.

En, voor de liefhebber, ook nog een paar foto’s in supermarkten gemaakt:

Als laatste nog een fotobit onze hotelkamer in Washington Hotel Plaza: (komt morgen!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!