Van de drup en de onweersbui ….

Vanmorgen de eerste regendruppels gezien (en gevoeld!) Gelukkig maar een klein beetje, want we wilden nog een bezoekje brengen aan het Alcazar de los Reyes Christianos, een gebouw uit de 13e eeuw, gebouwd door de Christelijke veroveraars ter vervanging van  een Moors alcazar. Jarenlang was het het hoofdkwartier van de inquisitie en in de 19e eeuw werd het een gevangenis. Tegenwoordig zijn er prachtige tuinen met een kleurrijke bloemenpracht.

Daarna hebben we wat moeite gehad om via de juiste weg Cordoba te verlaten (kaart te vaak gedraaid?), maar uiteindelijk op de juiste weg naar Sevilla terecht gekomen. 
Op een tussenstop de ruïnes van de Medina Azahara bezocht. Dit zijn ruïnes van een 10e eeuwse paleisstad. Leuk om door te lopen, al was het wel erg warm!

Het laatste stukje op weg naar Sevilla hebben we nog wel een foutje gemaakt, maar ondertussen zijn we ervaren kaartlezers geworden, zodat we zonder al te veel moeite hotel Monte Trinana vonden.
Vanavond  langs de Guadalouivir rivier op een terrasje de eerste enorme onweersbui over onze parasols gekregen hebben. De parasols die de obers in allerijl gereorganiseerd hebben. Het was een hele consternatie, maar wij hebben droog en lekker gegeten (en gedronken natuurlijk!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!