Dag 3 al weer …

Vanmorgen eerst naar de indrukwekkende vismarkt Tsukiji geweest. Helaas mogen toeristen niet meer ‘s morgens vroeg bij de veiling van de vis aanwezig zijn, maar het is wel bijzonder om langs de vele kraampjes met verse vis en de vele vis soorten te lopen.
Nooit geweten dat er zoveel soorten vis en schaal en schelpdieren zijn.

Daar vandaan naar een stukje groen tussen alle hoge gebouwen, de Hama-rikuy gardens waar veel pine bomen en ceders staan. Sommige al heel oud en gestut door bamboepalen. Niet echt spectaculair maar we kunnen ons voorstellen dat als je hier woont dit een aangename plek is. Het ligt bovendien aan de Sumida rivier.

Vanuit het park vertrekt er een rondvaart die via de haven naar Asakusa vaart. Een heel eind rivier gevaren met eindeloos veel bruggen. Aan boord vast 2 gepensioneerde bruggenbouwers, ze hebben de hele trip gefilmd en dan de bruggen aan de voorkant om vervolgens om te draaien en de achterkant ook nog maar te doen.


In Asakusa naar de Senso-ji shrine, een van de grootste in Tokyo.
Vervolgens even een neusje high-tech. PEPPER, de robot die emoties kan herkennen en daar op reageren. Worden in Japan ook proeven mee gedaan met ouderen, als een “kunst” verzorgende en gezelschapsdame/heer.
Daarna weer totaal iets anders, Takeshita street (Harakuji district) een straat vol winkels met de meest onvoorstelbare kleding,. Vooral voor de meisjes, die zich volledig omtoveren in levende poppen. Alle is aan gepast, lingerie , schoenen, sokken, jurkjes enz.
Uiteraard ook bijpassende make-up en pruik.
Ook jongens gaan zich hier te buiten aan extreme kleding en vooral ook pruiken.

Van de drukte van de Takeshita street naar de serene rust van de Meiji-jingu shrine. Door een mooie Tori (toeganspoort) en een wandeling door de stilte van het bos bereikte we de shrine (in een tempel staan beelden, in een shrine niet) waar we in alle rust van konden genieten. Een minpuntje was de regen, die maar op ons neer bleef vallen …. maar we weten, al het goede komt van boven!

Als laatste nog een keer naar de Shibuya kruising en daar hebben we het donker zien worden boven Shibuya …. een geweldig uitzicht met alle lichten, lichtreklames, het treinstation, en natuurlijk ook de kruising … alleen nu in de regen, dus alleen maar paraplu’s te zien!EL_20160509_257-6

1 reactie

  1. Hoi meiden, leuk om dit te lezen, sommige dingen komen me bekend voor.
    De regen stopt een keer, poncho aan en genieten.
    Groeten, Johan en Catrien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!