Dagje bussen

Vandaag een dagje bussen, want we rijden van Saigon naar Phan Rang, zo’n 340 km noordelijker. Gelukkig hebben we een prima bus, met goede airco en meer dan voldoende ruimte voor 20 man!
Nog even een laatste blik op de drukte van Saigon en dan laten we die achter ons!
Onze eerste fotostop is bij een dragonfruit plantage. Heel leuk om te zien, want we zijn er onderweg heel veel voorbijgereden! Na de Vietnamoorlog is de vrucht geïmporteerd uit Mexico. Het is cactusachtige plant die groeit over de grond, maar wordt omhoog geleid langs betonnen paaltjes. Er zijn 3 soorten: wit (meest algemeen), rood en geel! Zowel de witte als de rode hebben we geproefd en die waren heerlijk: lekker zoet! We hadden ze al bij het ontbijt gehad, maar daar waren de vruchten heel smakeloos, leuk om te ervaren hoe de vrucht zo van de struik smaakt!
Een tweede stop maakten we bij de rode duinen van Mui Ne. Daar zouden jongetjes moeten staan met plastic matjes om van de duinen af te sleeën, nou geen jongen gezien! Bussen met Hollanders zijn waarschijnlijk niet interessant genoeg! Prima, hoefden we ze ook niet van ons af te weren!
De laatste stop was bij de Po Klong Garai torens van de Cham. De Cham is een minderheid groepering in Vietnam. Veelal soennitische moslims, zijn de laatste afstammelingen van het grote en machtige koninkrijk Cham (2e tot de 15e eeuw). Na 130 treden omhoog te zijn geklommen kwamen we bij dit indrukwekkend bouwwerk aan! Met dus ook een prachtig uitzicht over het omringende land!

Om een uur of 5 bereikten we ons einddoel van vandaag TTC Resort Ninh Thuan, alwaar we een heerlijk plekje hebben aan zee! Morgen een rustdag, fijn om even bij te komen, het is tenslotte vakantie!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!