De Draak van Halong Bay

Veel landen in Zuidoost-Azië hebben wel iets van elkaar weg qua landschap. rijstvelden, bergen en stranden vind je overal. Halongbaai in Vietnam is echter uniek, geen enkel ander land in de regio bezit een dergelijk natuurwonder. Wie er ooit geweest is zal het beamen, dit landschap maakt je sprakeloos. 

De spectaculaire baai in de Zuid-Chinese Zee bestaat uit ruim negentienhonderd begroeide kalkstenen eilanden in de meeste grillige vormen. De rotsformaties zouden zijn ontstaan door een neerdalende draak, ‘Ha Long’, in één van de vele legendes die Vietnam rijk is. De legende vertelt dat de draak afdaalde uit de hemel om de bevolking te helpen een barrière tegen indringers te bouwen. Hij spuwde smaragd en jade op de rotsen die omhoogkwamen uit de zee, door het zwiepen van zijn straat. De groene edelstenen vormen een metafoor voor de dichte junglebegroeiing op de eilanden. Halongbaai staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. 

In dit prachtige gebied hebben wij rondgevaren en overnacht op een van de vele houten cruiseboten. Wat hebben we genoten! Van het lekkere eten (een heerlijke vismaaltijd!), de wandeling door de grotten en de (best zware!) klim van 450 treden naar de top van Ti-Top eiland!

Ik denk dat de foto’s voor zich spreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!