Een heerlijke zonnige dag in Bilbao

Vanmorgen al met een heerlijk zonnetje opgestaan!  Lekker ontbeten in een café met een Americano (zwarte koffie) met een pintxos! Vandaar opweg naar de kabelbaan kwamen we al snel over de Zubizuri (Baskisch voor “Witte brug”), een voetgangersbrug over de Rio de Bilbao ontworpen door de bekende architect Calatravaimage:

Duidelijk een voorbeeld van de architectuur van deze architect!

Even verder was de ingang van de kabelbaan naar de berg Artxanda, vanwaar we een mooi uitzicht hadden over Bilbao, met z’n duidelijke herkenningspunten als het Guggenheim museum en de Iberdrola toren.image

Boven was nog veel meer te zien: het lijkt een trainingscircuit voor senioren. De een loopt z’n rondjes in sneltreinvaart, anderen volgen iets trager en een volgende zit te oefenen met armen en benen! En daar lopen wij ook tussen ???! Terug in de kabelbaan kijken we vol verwondering naar de bestuurster: die drukt op een knopje om de deuren te sluiten, wacht tot de (computer?) trein start … want onderweg is er een klein stukje dubbel spoor, waar de treinen elkaar moeten passeren, dan zit ze met haar armen over elkaar te wachten tot het eindpunt bereikt is zodra ze weer op het knopje mag drukken om de deuren te openen! Interessante job! Toch hebben we ook nog genoten van het uitzicht over Bilbao!

Vanaf de kabelbaan langs de rivier gelopen naar het Guggenheim Museum. Eerst aan de overkant van de rivier foto’s gemaakt van het moderne museum van de gerenommeerde Canadese architect Frank Gehry met daarnaast de brug: Puente de la Salve, die lijkt in het ontwerp meegenomen te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!