Eerste ervaringen in Japan

Geplaatst op

En daar zijn we dan: in de overvolle stad Tokyo, wat een mensen! Maar alles verloopt zeer gedisciplineerd: netjes in de rij wachten voor de metro, boot of voor een hapje eten! De meeste Japanners ritsen netjes, proberen de laatste mensen ook nog in de metro te proppen, en nog veel vaker merk hoe beleefd Japanners zijn. (uitzonderingen daar gelaten!)
Dank zij Laurens, onze reisbegeleider, weten we hoe we ons moeten gedragen: stil zijn in de metro, netjes links lopen, niet “in een wolk” wachten voor de metro ….
Gelukkig leert hij ons ook hele praktische dingen, zoals hoe reist je met de metro, hoe kom je weer terug in het hotel, hoe bestel je je eten (weinig japanners spreken engels) en nog veel meer praktische dingen.
Maar al met al zijn we al weer een paar dagen van huis: na een lange reis (11 uur vliegen naar Hongkong, daarna 3 1/2 wachten en dan nog eens 4 uur vliegen naar Tokyo) werden we op het vliegveld verwelkomt door Laurens. Met de bus nog 1 1/2 uur naar het hotel, en na een opfrisbeurtje toch nog maar even Tokyo in, zodat we zo snel mogelijk onze jetlag te boven konden zijn. Met de metro naar het drukke oversteekkruispunt Shibuya.EL_20160508_043-7

’s Avonds lekker gegeten (door de instructies van Laurens kregen we op ons bord wat we besteld hadden!) de een met stokjes en een ander met een lepel!)

morgen probeer ik de dag van vandaag bij te werken …. nu vallen de luikjes dicht ….

 

Eén antwoord op “Eerste ervaringen in Japan”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.