Fietsen in Kamakura

Vandaag staat in het reisschema een excursie naar Kamakura gepland. Een zeer toeristisch, maar eigenlijk best leuk stadje een uurtje treinen vanaf Tokyo.
We moeten weer even wennen aan de Japanse discipline: links op de roltrap, want er vliegen wel heel veel kantoormensen ons voorbij!
In Kamakura aangekomen lopen we naar de fietsverhuur en krijgen we de keuze uit een fiets met versnellingen of een met trapondersteuning. Als echte Zeeuwen gaan Lia en ik voor de versnellingen, waar we later best spijt van hebben gehad, want soms was het flink berg op!
Fietsen mag, zowel op de stoep als op de weg, wel links natuurlijk! Nu zien we dat de Japanse regels niet altijd opgaan, want op de stoep wordt zowel links als rechts gefietst, en de voetgangers zijn meestal niet zo galant om aan de kant te gaan voor fietsers. Kortom het was een heel avontuur: op de fiets door Kamakura! Niet in de laatste plaats door onze kaartleesmethode: we hebben heel wat kilometertjes omgefietst, zelfs 2 x de zee gezien …. en die lag helemaal aan de andere kant van het stadje!

Elly op de fiets in Kamakura
Elly op de fiets in Kamakura

Gelukkig hebben we nog 3 tempels en een shrine gezien: de mooiste en meest indrukwekkende was de Hasedera tempel. Het was de eerste van vandaag en ook degene die het meest bij gebleven is! Hele series Buddha’s, mooie tuinen en een geweldig uitzicht!


Bij de Grote stenen Buddha waren het vooral de picknickende schoolkinderen, die het heel plezierig maakten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!