Hagi

Na een kort ritje met de trein en een busreis van 1  1/2 uur door een prachtig gebied, met rijstvelden, bergen en kleine dorpjes kwamen we aan in Hagi, een klein dorpje in de provincie Yamaguchi, direct aan zee. Wat ons opviel in dit dorpje, dat het heel stil was, weinig mensen op straat, geen/weinig toeristen en als je iemand zag was dat een ouder iemand. Wat blijkt? De jeugd trekt naar de steden want daar is werk, dus inkomen! En de ouderen blijven achter …
In veel Japanse dorpen is de situatie zo, veel erger dan de krimpgebieden in Nederland. Wordt dit ons voorland?
Maar goed, we hebben toch door de oude stad van Hagi gewandeld, nog een tempel met begraafplaats bezocht en een lekker kopje koffie/thee gedronken. De koffie werd lekker vers voor me gefilterd met een Melittafiltertje:

Bij de ruïnes van het Kasteel van Hagi hebben we verbaasd gekeken hoeveel grote Koikarpers daar rondzwommen …. samen met waterschildpadden kwamen ze bedelen om lekkere hapjes: die kregen ze natuurlijk niet van ons!
Bij het station nog een gave poster van een treinenexpo op de foto gezet en daarna weer met de bus en trein terug naar Hofu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!