Hoi An

Even m'n waterbuffel uitlaten

We hebben twee dagen om Hoi An te bekijken.

Het oude centrum van de stad staat op de lijst van Wereld Erfgoed. Ons hotel (Phoi Hoi Riverside Resort) staat net aan de rand van het oude centrum.  Om daar te komen moeten we over een brug met een heel smal voetpad en het verkeer (auto’s, brommertjes) al toeterend langs raast.

Om de historische gebouwen te bezoeken moesten we eerst een kaartje (VND 120.000 = €4,66) kopen, daarmee konden we 5 gebouwen bezoeken. 

De eerste dag hebben we een fietstocht van 3 uur gemaakt, door de rijstvelden. Daar hebben we het hele proces van rijstzaadje tot rijstkorrel kunnen zien!

“s Middags met reisgenootje naar een kleermaker geweest, patroon en stofje uitgezocht en uitgebreid de maat genomen.
Bij de lunch onze eerste Vietnamese pancake gegeten en met hulp van de ober kregen we het zelfs voor elkaar de pannenkoeken een rijstvel te rollen!

Verder hebben we in Hoi An diverse historische huizen en tempels bezocht en natuurlijk niet te vergeten de Japanse Brug gebouwd in de Periode dat de Japanners handeldreven in Hoi An.
Vietnam heeft regelmatig te lijden van overstromingen en in een van de oude huizen was duidelijk te zien hoe hoog het water in bepaalde jaren kwam. In 1974 zelfs tot 2 meter hoog!

We hebben ons mee laten voeren door kleine toeristische straatjes met heel veel wel of niet in het Vietnamees geklede toeristen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!