Het meest gefotografeerde monument van Japan

Vandaag zijn we met de trein en de veerboot naar het eiland Miyajima geweest. En daar hebben we natuurlijk eerst een foto gemaakt bij het meest gefotografeerde monument van Japan (en gezien de Japanse fotografeer frequentie misschien wel het meest vastgelegde monument ter wereld!)EL_20160521_032-1Zo … sta ik ook een keer op de foto!

Daarna met de kabelbaan omhoog Mount Misen op, daar hebben we een klein stukje gelopen en van het uitzicht genoten. Terug weer met de kabelbaan en voor we met de veerboot weer vertrokken nog een bezoekje gebracht aan het Unesco Itsukushima-jinja heiligdom, dat bij hoog water op het water lijkt te drijven. Toen wij er aan kwamen was het laag water, dus was dat effect voor ons niet zichtbaar (ook de Tori stond nu droog!), maar we hebben wel iets bijzonders meegemaakt: een Shinti trouwerij in de tempel! Hele rijke mensen (!) kunnen in dit heiligdom trouwen, en als je hier trouwt zou er een bijzondere zegen op je huwelijk rusten!

Op weg naar de veerboot zagen we een paar herten een zak chips uit een tas vissen (ze eten hier ook werkelijk alles, tot toeristenkaarten aan toe). Daarna ontspon zich een gevecht tussen de herten om de chips.

1 reactie

  1. hoi meiden, vanuit Frankrijk is jullie verslag ook leuk om te lezen!!
    In Bretagne zijn ook leuke dingen te zien, wel heel anders dan bij jullie.
    Groeten, Johan en Catrien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!