Kyoto

Het was even zoeken vanmorgen naar de goede bus! De instructie van Laurens was prima, maar ja, wat doen wij daarmee ….
Gelukkig hebben we de juiste bus gevonden en konden we op weg naar het Aoi Matsuri festival, een festival dat al stamt uit de 6e eeuw, waarbij allerlei geschenken vanuit het Keizerlijk paleis naar de goden gebracht werden. Zo’n 500 mensen gekleed in kleding uit de Heian periode (794-1185) lopen van het keizerlijk paleis naar de Kamo Shrines.
Voor Japanners vast een heel belangrijk festival, maar ons viel het een beetje tegen. We hadden grote praalwagens (die we in Takayama al in het praalwagen museum gezien hadden) verwacht, maar die waren hier niet.

Na de optocht zijn we om de mensenmassa te ontwijken “even” een zijstraat in gedoken, op weg naar de bushalte. Nou dat hebben we geweten …. er kwam geen einde aan het binnendoor weggetje. Gelukkig, met behulp van een vriendelijke Japanner en onze eigen kaartleeskennis hebben we uiteindelijk het busstation gevonden en konden we op weg naar de Gouden Tempel (Kinkakuji Tempel of Golden Pavilion)

Hierna weer op de bus naar de Rock Garden (Ryoan-ji Tempel) waar ik een stukje uit de Capitool reisgids van Japan over typ. Misschien dat wij dan ook begrijpen waarom dit een tempel is. – De tempel stamt uit 1450 en is bekent vanwege zijn droge tuin, een compositie van grint en 15 stenen, die worden beschouwd als de ultieme weergave van het Zen Boeddhisme.

De tuin vonden wij wel heel zen …zingende vogels en een heel rustgevende omgeving.
Voor de laatste Tempel hebben we een flinke busreis gemaakt. Het Silver Pavilion (Ginkaku-ji) is een meesterwerk van tuinarchitectuur. Daar hebben we ook doorheen gestruind ….

In het donker nog even een “uitzichthotelkamerfoto” gemaakt:EL_20160515_012-2-1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!