Mekong Delta

Aangekomen in Cai Be maken we allereerst een stop bij een fraai gekleurde tempel van één van de meest intrigerende sektes in Vietnam, de Cao Dai-sekte. Deze sekte poogt een ideale religie te creëren wat resulteert in een kleurrijke mengelmoes van Boeddhisme, Confucianisme, Taoïsme, Vietnamees spiritualisme en het Christendom.

Bij aankomst leek deze tempel gesloten, maar na een gesprekje met de schoonmaaksters konden we binnen, wel schoenen uit!
Wat een kleurexplosie! 

In Cai Be gaan we op de boot om een kijkje te nemen bij één van de drijvende markten in de Mekongdelta. Op de boten worden stapels ananassen en groenten verkocht. Vroeger kwam men van heinde en verre om de verse oogst en visvangst op de boten te verhandelen. Een bijzondere traditie, die vanwege nieuwe bruggen en wegen helaas langzaam minder belangrijk wordt. Eigenlijk viel het eerst een beetje tegen, omdat ik een heel andere drijvende markt verwacht had: zoals in Thailand: kleien bootjes volgestouwd met groenten en vruchten! Maar ik kreeg wel een goede indruk van de handel in de Mekong Delta: grotere boten met handel, met in top het product was er verkocht wordt. Onze bootman kocht er zijn kokosnoten, die wij later tijdens de vaartocht kregen!

Onderweg een stop bij een kokosnootfabriekje bezocht: ja je moet toeristen toch proberen iets aan te smeren … maar je weet: Hollanders hè? Van lekkere snoepjes tot rijstwijn (niet van kokosnoot ?) Er werden trouwens ook wel hele mooie schaaltjes van gemaakt, maar de koffers zijn al vol genoeg! 

Bij een tweede stop kregen we een keur van lekkere fruitsoorten en werden we entertaint door een Vietnamese muziekgroep!

Bij de lunch hebben we kennis gemaakt met een Vietnamese lekkernij: olifantsoorvis! Dat was een loempia van rijstvel, gevuld met groenten en de bewuste vis! Achteraf bleek het een in de rivier gekweekte vis te zijn, als Tilapia! Maar best wel lekker!

Om de calorieën weer te verbranden maakten we daarna een kort fietstochtje op Vietnamese fietsen … wat zijn wij toch verwend met onze super-de-luxe fietsen: deze waren gammel, stroef, met schuine trappers en half werkende piepende remmen, dat was dus best even wennen. Maar het was een leuk fietstochtje over kleine paadjes!


De boot heeft ons afgezet op een klein eilandje Tan Phong. Hier zijn we overgestapt op kleine roeibootjes, waar we (met Vietnamese hoed op!) door kleine de kanaaltjes van de Mekong Delta tussen de waterhyacinthen geroeid zijn: heerlijk rustig! Dat was echt genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!