Nog een dag Kyoto

Ik besef steeds meer wat voor een bijzondere reis dit is! Waar we ook komen worden we eerst goed op de hoogte gebracht van openbaar vervoer, plaatsen die interessant om te bezoeken, dingen die je gezien moet hebben, plaatsen waar je kan eten en alles wat nog meer nodig is om te weten. Daarna kunnen we op eigen gelegenheid de stad, tempel of andere bezienswaardigheid bezoeken! Heel fijn om op deze manier een land te verkennen, je voelt je zo al heel snel “thuis” in een land.
Maar toch ook maar even iets over vandaag vertellen: vanmorgen op tijd de bus genomen naar   Sanjusangen-do-tempel (de tempel van 1001 Buddha’s). Wat een indrukwekkende Tempel. Terwijl wij langs al die beelden liepen was er een monnik aan het bidden/zingen/klankschalen … en ondanks de vele mensen die er liepen was het zo sereen, zo bijzonder. Dit was een mooi moment om het Filosofenpad (Philosophers Walk) te wandelen. Het Filosofenpad dankt zijn naam aan een van de beroemdste Japanse professoren in de filosofie, Nishida Kitarō (1870-1945), van wie gezegd wordt dat hij het pad gebruikte voor zijn dagelijkse meditatie. Het pad loopt langs een kanaal. Het begint bij de Ginkaku-ji-tempel, loopt langs de Eikando-tempel en verschillende schrijnen en eindigt bij de Nanzenji-tempel. Die hebben we niet allemaal bezocht (eergisteren de Ginkaku-ji) maar de wandeling van 2 kilometer alleen al was wel heel lekker.


Vanuit deze rust kwamen we weer in de drukte van het toerisme. We bezochten de Kiyomizu-dera Tempel. Wat een drukte! 20 minuten omhoog lopen, door een mensenmassa, en ook bij de Tempel was het vreselijk druk! Maar we kwamen voor de speciale houtconstructie waar deze Tempel op gebouwd is. En die hebben we goed kunnen zien:

Terug naar Kyoto station, voor de lunch en om nog wat foto’s te maken bij daglicht:

 

Toen was het tijd om even de benen omhoog te leggen, en allebei hebben we even een powernap gedaan: weer genoeg energie om weer op stap te gaan. Dit keer naar het Gion district, waar de Geisha’s hun werkterrein hebben. Zij laten zich over het algemeen niet veel zien, maar wij hebben er een kunnen spotten:EL_20160517_067-12

De laatste Shrine die we bezochte in Kyoto, is de Yasaka Shrine, die ik graag wilde fotograferen in het blauwe uurtje, en dat lukte:

Kyoto was weer een geweldige stad! Morgen vertrekken we naar Kyosan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!