Saigon

Zo, de eerste dag Vietnam zit er op en al best veel gezien!

Eerst nog even over gisteren: Bij aankomst op het vliegveld eerst de hele ceremonie bij de paspoort- en visa controle meegemaakt! Handtekening hier, stempeltje daar en daardoor lange wachtrijen.
Maar daar zijn we allemaal gelukkig goed door gekomen!
In Saigon hebben we eerst de stad een beetje verkent en wat tips gekregen, bijvoorbeeld over oversteken tussen al de brommers (en de rest van het verkeer!). Het kostte even wat moeite, maar we komen nu aan de overkant! s’Avonds met de groep heerlijk gegeten op een marktje!

Na een welverdiende nacht om 5:45 uur alweer aan een lekker Vietnamees ontbijt en om 6:15 uur in de bus naar de Cu Chi tunnels, lekker vroeg, dan is het nog niet zo druk! Dat kwam uit: bij aankomst waren we de 2e bus, en toen we wegreden stonden alle parkeerplaatsen vol met grote en kleine bussen!
De Cu Chi Tunnels werden gebruikt door het Noord-Vietnamese Leger (NVA), beter bekend als de Viet Cong. Deze Communistische guerrilla troepen gebruikten de tunnels om de beter uitgeruste Amerikanen en haar Zuid-Vietnamese bondgenoten te bevechten. Het meer dan 200 kilometer lange tunnelstelsel diende als schuilplaats, communicatie centrum, opslagplaats voor wapens en er zijn zelfs scholen en ziekenhuizen gevonden.
Omdat het zo vroeg was, was het heerlijk rustig en hoorden we alleen maar vogels fluiten! Onvoorstelbaar dat hier in de Vietnamese oorlog zoveel heftige dingen plaats gevonden hebben!

Vanmiddag een cyclotour door de drukke straten van Saigon gedaan: het is wel een beetje gênant om door een Vietnamees tussen de brommertjes door gefietst te worden!

Morgen gaan we naar de Mekong Delta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!