Takayama en op weg naar Kyoto

Vanmorgen op tijd de wekker (7:00 uur) om op tijd naar twee lokale markten te gaan. Uhh … lokaal, zeg maar toeristisch! Maar wel leuk! Veel kraampjes van lokale boeren, die hun handelswaar (groenten, rijst, bloemen uit de tuin en huisvlijt) aanbieden. En daarnaast de toeristische kraampjes met veel hout, hobby, huisvlijt, kruiden, gelukspoppetjes en heel veel proeverijtjes van voor ons iets we we niet kenden! Leuk en lekker veel geproefd (ook wat gekocht!)

Na een wandeling langs de rivier nog een bezoekje gebracht aan het Yoshimahuis van een rijke sake koopman uit vroeger tijden. Onvoorstelbaar wat voor een groot huis er schuilt achter die kleine gevel.


Om 14:00 uur was het weer verzamelen voor de exprestrein naar Nagoya. Dat was een zit van 2 1/2 uur weer door de Japanse Alpen, dus prachtig uitzicht. Ook nog even gekeken bij de machinist en dat verhaal vertel ik nog wel ….
In Nagayo overgestapt op de Shinkansen, een hogesnelheidstrein, die 300 km per uur rijdt. De afstand die we overbrugd hebben met de Shinkansen, was de afstand van Amsterdam naar Maastricht en dat in een half uur! Dat kan al jaren in Japan!!

Na aankomst weer een duidelijke rondleiding door Kyoto Station van Laurens: we weten weer waar we moeten zijn voor eten, boodschappen en geld pinnen. We hebben dagkaarten voor de bus en weten ook hoe de bus- en de buskaart werkt! Dat zal ons weer goed van pas komen!
En, niet te vergeten, we hebben gezien hoe mooi dit station is: ik ga hier in deze dagen zeker nog een keer terugkomen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!