Van Phan Rang naar Qui Nhon

Na een relaxte dag (zwemmen, boekje lezen, stukje lopen) gaan we weer een dagje bussen via de AH1, de doorgaande weg van Saigon naar Hanoi. Nu op weg naar Qui Nhon. Weer een stuk van zo’n 350 km, met gelukkig wel een paar tussenstops.

De eerste stop is bij een andere Cham tempel, minder mooi als die van Po Klong Garai, maar ook indrukwekkend! Deze torens zijn in de 11e en 12e eeuw gebouwd. Binnenin de torens staan potjes met wierookstokjes om de goden te eren.

Na de lunch liepen we door Xuân Hâi, een klein vissersdorpje met hele smalle straatjes, terwijl de brommers om ons heen reden. Aan het eind van het dorpje kwamen we bij de haven waar de ronde vissersbootjes binnen kwamen met hun vangst. Best heftig om te zien hoe ze eerst worstelen met peddels om door de branding te komen en daarna op de motor doorvaren naar hun netten. 

Leuke foto’s kunnen maken van een gezin aan de maaltijd, terwijl oma de omeletten bakt op een vuurtje. De dorpsbewoners laten zich heel makkelijk fotograferen, eigenlijk vinden ze het wel interessant, ze zijn duidelijk nog niet gewend aan toeristen! 

In Qui Nhon de dag afgesloten met een heerlijke cocktail op de roofbar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!