Van Tokyo naar Matsumoto

Vandaag met de bus naar Matsumo en met een paar stops en een bezoekje aan een Wasibi boerderij zullen we rond 14:00 uur aankomen in het hotel.
Het verhaal over Mount Fuji hebben jullie al in een eerder blog kunnen lezen.
De volgende stop was het bezoek aan de Wasibi boerderij, daar veel geleerd over wasabi: Wasabi is een wortel, die veel helder, stromend water en een min of meer constante temperatuur nodig heeft om te groeien. Het zaadje wordt geplant in een pot en wordt daarna geplant op stenen tussen stromend water. De wortel heeft 2-3 jaar nodig voordat hij geoogst kan worden. Hij wordt geraspt gebruikt en oxideert heel snel. Verse wasabi smaakt lang zo sterk niet als de Nederlandse wasabi paste (daar zit oa mierikswortel bij), maar wel lekker pittig! Nog een lekker wasabi ijsje gegeten, dat smaakte eigenlijk gewoon naar roomijs …
In de winkel was nog van alles te koop: Wasabi bier, -chocola, -borrelnootjes, -koekjes, -snoepjes en nog veel meer. Wij hebben natuurlijk niets gekocht (Hollanders he?) Maar het was grappig om te zien wat er allemaal met wasabi verkrijgbaar is!

Aangekomen in het hotel in Matsumoto even met de benen omhoog gezeten en daarna op stap voor een wandeling van 20 minuten naar het Kasteel, dat wordt gezien als een van de drie mooiste kastelen van Japan. Onderweg nog even geld gepind, want alhoewel Japan het land is van de vooruitstrevende techniek kan je bijna nergens met pin of creditcard betalen, alles gaat nog contant!
Even rond het kasteel gelopen, wat het fotootjes gescoord en daarna nog langs het Museum of modern Art gelopen: helaas te laat om naar binnen te gaan, maar wel gave dingen gezien!

Vanavond een heel avontuur beleefd bij het eten! We kwamen een Koreaans restaurant tegen en dat leek ons wel wat: weer eens iets anders! Nou dat hebben we geweten!
Het restaurant leek gesloten, maar de deur was open, en hoe verder we de gang in liepen des te geheimzinniger het werd! Uiteindelijk kwamen we bij een jongedame, die geen woord Engels verstond. Ze maakte ons duidelijk dat we onze schoenen uit moesten doen en op blote/kousevoeten werden we naar onze tafel geleid … nou tafel: een apart hokje met een lage tafel (op vloerhoogte), gelukkig was er een kuil onder de tafel, waar we onze benen kwijt konden. De deur ging dicht en even later werd ons duidelijk gemaakt hoe we konden bestellen … op een soort displaytje aan het eind van de tafel (bijna alleen maar in het Japans, gelukkig met plaatjes!). Er werden gloeiend hete kooltjes gebracht en alles wat we op de display aangaven werd binnen 5 minuten op tafel gezet! We hebben zo heerlijk kunnen barbecuen met onbekende producten! Maar het was super en een hele ervaring!!!

Nog even een avondwandeling naar het Kasteel:EL_20160512_136-bewerkt-6
Ook van dit hotel nog even een plaatje van het uitzicht uit onze kamer in Matsumoto Tokyu REI:EL_20160513_001-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!