Wat een afstanden …!

Ons staat alweer een dagje bussen te wachten, wat een lange afstanden hier in Vietnam, in een paar dagen moeten we ruim 1000 kilometer overbruggen!
Gelukkig zijn er wel weer stops gepland, die breken de reis wel!
Als eerste stoppen we langs de weg, waar veel gele bloemen staan! Met het Vietnamees Nieuwjaar (25 januari) versierd iedereen z’n huis met gele bloemen (zoals wij de kerstboom met Kerst) en overal langs de weg zie je gele chrysanten, oranje kumquats en zoals hier Okna’s, dat is een bonsai soort, die geel bloeit! Ik ben benieuwd wat Tet (Vietnamese Nieuwjaar) ons volgende week gaat brengen! Dit is alvast heel vrolijk en kleurrijk!
De volgende stop is in het in de oorlog getroffen plaatsje My Lai. Bekend van het bloedbad dat er in 1968 door Amerikaanse soldaten werd aangericht. Er kwamen toen vele onschuldige burgers om het leven omdat de Amerikanen dachten dat er in het dorp Vietcong-strijders zaten.
Daar keken we naar een documentaire gemaakt door Fons van der Poel voor KRO reporter uit 1963. Daar kregen we het hele verhaal te horen en hebben we ook het museum bekeken. Toen we later door de restanten van het dorp liepen was de tegenstelling zo groot: het was zo relaxt en voelde zo vredig, terwijl er zulke vreselijke dingen gebeurt zijn!
Onderweg kwamen we een kilometerslange begraafplaats tegen. In Vietnam noemt men een begraafplaats “Waiting City”, dit geeft duidelijk aan hoe men over de dood denkt!
Deze Waiting City is heel ruimtelijk, de graven liggen her en der in het bos. Katholiek, Hindoeïstisch, en Chinees door elkaar.
Plotseling nog een stop voor waterbuffels langs de kant, ook daar moesten natuurlijk foto’s van gemaakt worden!
’s Avonds na het eten nog een wandeling door het zeer toeristische Hoi An gemaakt en daarna lekker onder de wol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!