Weer bijna thuis …

Het leek erop dat er vandaag weinig te vertellen viel, maar dat pakte anders uit!
7:45 uur vertrokken uit het hotel, naar Shin Shimonoseki en daar op de Shinkansen gestapt naar Hakata (bij Fukuoka). Daar hadden we nog 4 uur de tijd voordat we naar het vliegveld moesten. Dus wat rondgeneusd, geshopt, (Daiso!!!!) Starbucks aangedaan en nog een uurtje op het station gezeten! (op de koffers gepast, want dankzij Obama waren de lockers weer afgesloten). Gelukkig genoeg te zien!!

Op het vliegveld aangekomen, koffers ingecheckt en afscheid genomen van Laurens met een Japans pruimenwijntje (Umeshu) en op naar de eerste stop: Hongkong. Gelukkig geen problemen met inchecken (koffer woog 19,9 kilo, terwijl 20 kilo mee mag!) en het eerste deel van de 3,5 uur was geen probleem, maar een half uur voor de landing gaf de piloot al aan dat het slecht weer was in Hongkong: regen, onweer en sterke wind: nou dat hebben we geweten!
Allereerst hebben we een poos boven het vliegveld gecirkeld, vanwege de weersomstandigheden en de drukte op het vliegveld! Daarna heeft de piloot de landing ingezet: in een heel schommelend vliegtuig kwamen we tot vlak boven de landingsbaan, toen het vliegtuig ineens een doorstart maakte ….! Na nog een poosje vliegen boven het vliegveld heeft de piloot nog eens geprobeerd te landen: weer schommelend dalen en gelukkig lukte het nu wel! Al met al zijn we meer dan een uur bezig geweest met de landing: de spanning in het vliegtuig was te snijden …! Dit keer klonk er een welverdiend applaus in de cabine en bij het verlaten van het vliegtuig stond de deur van de cockpit open, zodat we de piloten konden bedanken: “Well done boys!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!